Een jaar of negen geleden ben ik begonnen met het aquarelleren van bloemen en landschappen tijdens de vakanties. Heerlijk om te zien hoe iets ontstaat alleen maar door een beetje waterverf te gebruiken op een stuk wit papier. Mijn vraag naar het hoe, waarom, wat en wanneer bij verschillende schilderijen werd steeds groter. Buiten dat wat ik al had geleerd, wilde ik daarom van een “echte” schilder leren.

Ik heb les genomen bij Leo van Dam en hij heeft mij veel over stijlen, kleuren mengen, perspectief, diepte en losmaken van de achtergrond bijgebracht.

Autodidact als ik ben heb ik mij ook gestort in de wereld van boeken en bladen over schilderen. Resultaat: veel weten, maar ook nog veel leren en ervaren m.b.t. het overbrengen van gevoel op een doek, het samenvoegen en combineren van technieken en meer.

Onder begeleiding van mijn laatste lerares, die ik zo af en toe nog raadpleeg, ben ik van mijn eerste pogingen van acryl op canvas doorgegroeid naar volledige acryl kunstwerken van eigen hand. Het toevoegen van deze kunstvorm aan mijn repertoire heeft mijn plezier in het schilderen vergroot en schept veel mogelijkheden in combinaties van technieken. Ik heb dan ook met veel enthousiasme en plezier gewerkt aan de schilderijen die hier op de site staan en aan de opdrachten die ik voor verschillende mensen heb gemaakt. Deze kunstwerken zijn op diverse locaties te bewonderen.

Natuurlijk zal niet iedereen mijn schilderijen mooi vinden, daarvoor hebben mensen te veel verschillende smaken. Wat ik wel kan zeggen, elk schilderij is uniek en met veel enthousiasme gemaakt.
Greetje Idema | Aquarellen en Acryl op canvas